Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Π.Γ.Ν..ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Απαντήσεις που έδωσαν οι Υπουργοί Υγείας σε θέματα που έθεσαν η Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 29-11-2017


        Συνάδελφοι,
        Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 29/11/2017 η κινητοποίησή μας και η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Με επεισοδιακό τρόπο συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και των συμβασιούχων εργαζόμενων με τον Υπουργό Υγείας κο Ξανθό και τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη.

        Θέσαμε για άλλη μια φορά υπ’ όψιν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τις αρνητικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την καταβολή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων υπαλλήλων και το αίτημά μας για την μετατροπή των συμβάσεών σε αορίστου χρόνου καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

        Επισημάναμε στους Υπουργούς ότι από την περασμένη εβδομάδα που συναντηθήκαμε ξανά δεν ανελήφθη καμία νομοθετική πρωτοβουλία να αρθεί το αδιέξοδο και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τη δουλειά τους.

Ήδη Διοικήσεις Νοσοκομείων και Προνοιακών Μονάδων υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις με ημερομηνία λήξης πριν 31/12/2018 που ορίζει ο νόμος ώστε να μην υπερβαίνει το 24μηνο προκειμένου να θεωρούνται τα εντάλματα της μισθοδοσίας τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επισημάναμε επίσης ότι σε στρατιωτικά Νοσοκομεία οι Διοικήσεις αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και τους απολύουν.

Ζητήσαμε να αναλυθεί Νομοθετική πρωτοβουλία άμεσα μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Επίσης ζητήσαμε να εκδοθεί απόφαση της κυβέρνησης για την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετεί στα Νοσοκομεία με κοινοτικά κονδύλια (ΟΑΕΔ) όπως είχαν δεσμευτεί.

Οι Υπουργοί απάντησαν ότι είναι σε επαφή με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Την Τρίτη 5/12/2017 συζητείται το θέμα σε κλιμάκιο του Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (δικαστήριο α’ βαθμού) η απόφαση αναμένεται θετική όπως μας είπαν και αυτό θα είναι το η αφορμή για την υπογραφή της μισθοδοσίας έως 31/12/2018 από όλους του Επιτρόπους της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις έργου ή εργασίας.

Όμως δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων και δεν κουβέντιαζαν καν τι θα πράξουν σε περίπτωση που εκδοθούν αρνητικές αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο καθ’ ότι προεξόφλησαν ότι θα είναι θετικές.

Για το προσωπικό με κοινοτικά κονδύλια μας επιβεβαίωσαν ότι ανανεώνεται η σύμβαση για ένα έτος όχι μόνο όσων υπηρετούν αλλά και οι εργαζόμενοι που αναλαμβάνουν υπηρεσία αυτές τις μέρες και η απόφαση της κυβέρνησης θα εκδοθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το συμπέρασμα είναι ότι ακόμη και αν ξεπεραστούν τα εμπόδια που δεν είναι σίγουρο και πληρώνονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μετά την 31/12/2018 η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μονιμοποίησή τους αλλά τη συμμετοχή σε διαγνωστική διαδικασία με επιπλέον μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ.

Ως εκ τούτου συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις:
Ø Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Προσυγκέντρωση 10πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας

Ø Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37)  
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου